Hoeveel financieel voordeel biedt de Innovatiebox?

De WBSO biedt u al direct financieel voordeel op loonkosten en ander kosten gerelateerd aan uw speur en ontwikkelingswerk. De innovatiebox is een extra aanvulling voor bedrijven die vennootschapsbelasting betalen.

Innovatieboxwinst

Winst uit innovatieve activiteiten wordt belast met een winstbelastingspercentage van effectief 5% in plaats van het toptarief van 25%. Deze winst wordt, op verzoek, aangemerkt als innovatieboxwinst. Er geldt een maximum van €25.000.

Effectief levert de innovatiebox u dus een winstvrijstelling op van 80%. U mag dit fiscale voordeel toepassen in de Vpb-aangifte van het jaar waarin u de innovatieve (immateriële) ontwikkeling doorvoert én in de twee hierop volgende jaren. Kortom levert de innovatiebox u extra financieel voordeel

Rekenvoorbeeld innovatiebox

Rekenvoorbeeld

U behaalt in 2017 een innovatiewinst van € 40.000. Wanneer dit bedrag volgens het normale tarief (25%) belast zou worden, betaalt u hier € 10.000 belasting over.

Wanneer u deze innovatiewinst in de innovatiebox zou onderbrengen, betaalt u slechts € 2.000. De innovatiebox zorgt in dit voorbeeld voor een netto belastingvoordeel van € 8.000 in 2017.

WBSO kennis, ervaring & geïntegreerd advies innovatiebox

Voor een optimale toepassing van de WBSO en de Innovatiebox is een combinatie van technische kennis en fiscaal juridische kennis noodzakelijk. Onze jarenlange WBSO kennis en ervaring bundelen we daarvoor in samenwerking met onze partner, gerenommeerd fiscaal adviesbureau. Samen bundelen we kennis en ervaring zodat u het beste geïntegreerd advies krijgt over de toepassingen van de WBSO en de Innovatiebox.

Vanaf 2017 aanscherping belastingregels

Vanaf boekjaar 2017 zijn de regels omtrent het gebruik van de innovatiebox aangescherpt. Wij leggen u graag uit waar de innovatiebox regels in relatie tot de WBSO zijn aangescherpt. Ook leggen wij u graag uit hoe u alsnog het maximale uit uw WBSO aanvraag haalt.

Heeft u wel eens aan optimalisering van uw WBSO gedacht? Wij vertellen u er graag meer over.