Wat houdt de WBSO in?

WBSO staat voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Met de WBSO helpt het ministerie van Economische Zaken innovatieve bedrijven om de financiële lasten van research en development (R&D)-projecten te verlagen. Deze stimulans zorgt voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid. De WBSO is daardoor één van de meest interessante en laagdrempelige subsidieregelingen voor ondernemers.

Innovatie van productieprocessen of producten

Innoveert u in het productieproces of ontwikkelt u technisch nieuwe producten en/ of software dan kan u in aanmerking komen voor deze subsidie. De innovatie dient wel in technische zin nieuw te zijn voor uw onderneming en in eigen huis te worden ontwikkeld.

Extra voordeel met de innovatiebox

Naast de subsidie op de loonkosten en kosten van R&D-activiteiten kan, voor bedrijven die vennootschapsbelasting betalen, met de WBSO-beschikking tevens toegang worden verkregen tot de innovatiebox.

De innovatiebox is een speciale tariefbox binnen de Vennootschapsbelasting. Vanwege de laagdrempeligheid en de koppeling met de innovatiebox, is de WBSO interessant voor elke innovatieve onderneming in Nederland!

De WBSO in beeld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) toont in een kort voorlichtingsfilmpje wanneer de WBSO van toepassing is.

Maak persoonlijk kennis met de WBSO. Uw investering is één uur en een kop koffie. Die kans laat u toch niet lopen?