Komen wij in aanmerking voor de WBSO?

Of uw bedrijf in aanmerking komt voor WBSO hangt van verschillende facetten af. In de basis is de WBSO regeling bedoeld voor iedere ondernemer in Nederland die onderzoek doet naar technologische vernieuwingen. Willekeurig in welke bedrijfssector u actief bent, komen zowel starters, kleine zelfstandigen (ZZP), mkb-bedrijven maar ook multinationals in aanmerking.

Jaarlijks maken zo’n 14.000 ondernemers gebruik van de WBSO.

Verrichten uw werknemers speur- en ontwikkelingswerk?

wbso-kantoor-roden-technisch-wetenschapper-medewerker-onderzoekt

Bent u een ondernemer met werknemers in dienst die speur- en ontwikkelingswerk (S&O-werk) uitvoeren? Of bent u zelfstandige (IB-ondernemer) en besteedt u per kalenderjaar minimaal 500 uur aan S&O? Dan behoort u tot de doelgroep die in aanmerking komt voor WBSO. Publieke kennisinstellingen komen niet in aanmerking.

Elk S&O project dient aan wettelijke eisen te voldoen

U komt alleen in aanmerking als uw S&O project voldoet aan alle eisen die aan een WBSO aanvraag worden gesteld door de subsidieverstrekker. Het is van cruciaal belang dat de ontwikkeling op de juiste technische wijze wordt omschreven en past binnen de wettelijke eisen.

Als WBSO professional mag u van ons verwachten dat wij precies wat deze eisen zijn. Uw project dient te worden vertaald naar een inhoudelijke degelijke aanvraag en dat is werk voor de WBSO specialist.

wbsokantoor_content_idea

Haalt u alles uit uw WBSO aanvraag? Laat ons uitzoeken hoe de WBSO uw bedrijf het meeste financieel oplevert